Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

ROTHENBURG

Pohádkové vánoční městečko...

Při každém kroku bavorským Rothenburgem nabývá návštěvník dojmu, že se ocitl v jiné době, v jiném světě. Středověké srdce města dává na odiv malebné a zachovalé hrázděné domy či kamenné věžičky, které jsou lemovány dlážděnými cestami. 

afnwez.jpgvaswe0.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Město díky svému vzezření učarovalo také filmařům, natáčel se tu nejeden snímek. Z těch významnějších třeba Harry Potter, kulisy Rothenburgu byly použity pro poslední dva díly z populární kouzelnické série.

Úzké a klikaté uličky a náměstíčka s historickými budovami ale zákonitě musí okouzlit každého návštěvníka, nejen filmaře. U města stojí i zachovalá hradební zeď s obrannou věží, v centru pak majestátní gotická radnice.

5860096303_3f4ea49602_b.jpgrothenburg-ob-der-tauber-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za městskými hradbami se rozkládají vinice a víno je jednou z tradičních pochutin, na kterou zde mohou turisté narazit. Kromě něj se mohou těšit i na mnoho bavorských specialit, neboť v samotném historickém centru najdou vyhladovělí návštěvníci nespočet restaurací a útulných hospůdek, kterým na líbivosti, romantice a šarmu dodávají hrázděné domky s květinovou výzdobou. Centram Rothenburgu je Marktplatz  (hlavní náměstí).

Osobitým kouzlem oplývá středověké město i v zimě, konkrétně v období Vánoc, kdy se zde konají  možná jedny z nejhezčích adventních trhů v Německu. Na Rothenburg se zvolna snáší sníh, pouliční lampy a světélka vydávají hřejivou záři, celé město je slavnostně osvětleno a ze spousty stánků se line vůně tradičních dobrot... 

_c_rothenburg_tourismus_service__wp_61.jpg9fbf83993288ce9a48932ea61911e3cb.jpg13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.jpgK městu se také vztahuje jedna líbivá legenda. Během třicetileté války bylo město dobyto katolickým generálem Tillym. Jemu radní v nouzi nabídli třílitrový pohár s vínem. Tilly rozhodl, že pokud někdo bude schopen pohár vypít takzvané na ex, ušetří celý Rothenburg. Přihlásil se starosta a k údivu všech byl skutečně schopen pohár s vínem vypít na jeden nádech.

 

Praktické info :

Doprava : 

Automobil  Praha - Rothenburg ob der Tauber 380 km ( dálnice A6)

Vlak : přes Cheb, Norimberk   min 3-4 přestupy (6-7 hod)

 

rothenburg-ob-der-tauber.jpgrothenburg-ob-der-tauber-1-4.jpg

 

 

 

Portrét

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
květen / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 44047
Měsíc: 1813
Den: 59