Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

PLAYA ES TRENC

Karibik na Malorce...

O pláži Es Trenc se říká, že je nejkrásnější pláží na ostrově Malorka. Průzračná modrá voda se tu spojuje s bělostným pískem, takže celá oblast připomíná spíše Karibik.

plakaty-mallorca-es-trenc-ses-arenes-plaz-na-balearech.jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I přes to, že se Es Trenc chlubí svým klidem, během letních měsíců ji navštěvuje klidně až 10 tisíc nadšenců do opalování nebo koupání. Objevují se zde zejména mladší ročníky v rozpětí asi 20 až 30 let, které na pláži hledají zejména únik z hlasitých letovisek, které jsou pro Malorku hodně typická, zvláště pak v plné sezoně. Nejblíže k pláži je až 10 kilometrů vzdálené rekreační středisko Colonia San Jordi. Na své si zde přijdou také nudisté, protože část pláže je totiž takto (ovšem neoficiálně) označena.

Hledáte-li pláž, která není v zajetí plážových sportů , které narušují klid a pohodu, pak jste na správném místě. Na Es Trenc totiž mnoho aktivit nenajdete, stejně tak jako například restaurací. Těch je zde opravdu pomálu, respektive je tu jen jedna velká, hlavní a zbytek pak obstarávají takzvané chirinquitos , tedy malé mallorské "beach" bary.

I přes chybějící letoviska v okolí však pláž netrpí na nedostatek vybavení. K dispozici máte dostatek lehátek i slunečníků, které si velmi často půjčíte u samoobslužných stánků. Nechybí ani dostatek toalet nebo ramp pro postižené. Ovšem  kvůli přírodní rezervaci pláž nenabízí sprchy a chybí také převlékací kabinky. To ovšem nejsou  velké vady na kráse a rozhodně na ně úplně zapomenete hned poté, co se na pláž podíváte.

 

Parkování:

V okolí je několik placených parkovišť (celodenní parking 7 Eur) , parkování mimo povolené plochy je trestáno vysokou pokutou

K pláži jezdí i autobusy z Palmy a Colonie Sant Jordi

 

Portrét

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
květen / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 39723
Měsíc: 1012
Den: 83